+31646294809
info@johnbreukels.com

Zelfliefde

Zelfliefde

Vraag:

Hoe kun je een ander gelukkig maken, als je zelf niet weet hoe het is om gelukkig te zijn? Neem even de tijd… Of, ontdek je al snel dat iets dat je zelf niet kent, je ook niet kunt geven aan een ander?

Wel, hoe zit dat dan met Liefde? Ik hoor te pas en te onpas mensen praten over onvoorwaardelijke liefde. Wat is dat? En hoe kun je onvoorwaardelijk Liefde geven aan anderen als je het zelf niet kent, maar er alleen over kunt praten?

In onze 3D-wereld zijn we als mensheid nogal ver van onszelf afgeraakt: Het hoofd wil alles kunnen begrijpen, we willen overal over mee kunnen praten… maar zelf ervaren? Oei, dat is een beetje eng!

Dit is nu juist de reden dat mensen ziek kunnen worden, niet gelukkig zijn, of zich vaak eenzaam voelen. Men is zo bezig met het plezieren van anderen, voor anderen klaar staan… omdat de sociaal geaccepteerde norm is dat je eerst de ander moet helpen, of de ander liefde en genegenheid moet geven, maar… dat gaat niet werken zolang je het zelf nog nooit hebt ervaren.

Het leven draait om jou, en jij mag er voor zorgen dat “eerst jij” iets ontvangt, om het vervolgens met anderen te kunnen of mogen delen! Want… Hoe ga jij een ander Liefhebben, als je zelf niet eens weet wat Liefde is of hoe Liefde voelt? Hoe kun jij iemand gelukkig maken, als je zelf niet gelukkig bent?

Neem het jezelf niet kwalijk als je daar nooit zo naar gekeken hebt. Tenslotte ben jij opgegroeid in een maatschappij waar we geacht worden ‘sociaal’ te zijn. Doordat de ziel ervoor heeft gekozen om hier menselijke ervaringen op te doen, werd je al op jonge leeftijd geconditioneerd; We leerden omgaan met geld, materie en de energie van ‘ruilmiddelen’ en daarom bestaat onze maatschappij voor 86% uit mensen die geleerd hebben om alleen te geven! Voor 86% van de mensheid is ‘geven’, het anderen naar de zin maken, gelijk aan sociaal gedrag en ‘denken’ dat je daarom een goed mens bent.

Laat ik je eerst vertellen dat ieder mens van nature goed is: Jij bent net als ik met een zuivere ziel op aarde gekomen om hier je lessen te leren. Er bestaan geen ‘slechte mensen’, er is alleen een verschil van gedrag, normen, waarden en visie door de manier waarop de mens geconditioneerd is!

Laten we ook eens terugkijken naar onze maatschappelijke (geaccepteerde) waarheid dat wij pas een goed mens zijn als we hebben geleerd om onbaatzuchtig te geven. Stel jezelf eens de vraag wat er zou gebeuren als iedereen op de wereld alleen wil geven, maar niemand is in staat om te ontvangen. Hoe schrijnend zou het zijn als jij wilt geven, maar niemand neemt jouw geschenk aan?

Of, stel jezelf eens de vraag waarom jij zelf zo graag geeft? Ik zelf, en ik weet 100% zeker dat er naast mij velen in onze samenleving zijn, die zodra we iets krijgen van een ander een ongemakkelijk gevoel ervaren… wij voelen disharmonie, omdat onze conditionering ‘geven’ is en niet ontvangen!!! En ik betrapte mezelf erop dat wanneer ik iets kreeg van een ander, ik zelf al meteen bedacht wat ik die ander zou moeten terug geven, om de energie weer in balans te brengen… herken jij dit?

Wat is eigenliefde?

Eigenliefde is onvoorwaardelijk van jezelf houden. Dat betekent dat je niet alleen van je sterke punten en je mooie kanten houdt maar ook van je zwakheden en van je zogenaamde ‘lelijkheid’ (in je vertekend zelfbeeld), kortom van al je tekortkomingen die je in je beperkte bewustzijn, of ego,  onnodig groter gemaakt hebt dan ze werkelijk zijn. Je mag er gewoon zijn, precies zoals je bent.

Toen ik ooit begon om van mezelf te houden, heb ik mezelf bevrijd van alles dat niet goed voor mijn gezondheid is, ik heb mezelf leren onthechten van alles wat niet wenselijk was voor mijn persoonlijke en spirituele groei;  voedsel, mensen, dingen, situaties en alle energieën die me naar beneden haalden of verder van mezelf weg trokken.

Aanvankelijk noemde ik deze houding een gezond egoïsme … Nu weet ik dat het “Zelf-Liefde” heet!

Geef Om Diegene Die Essentiële Liefde In Je Koestert kun je simpelweg afkorten in G.O.D.D.E.L.I.J.K” …en dat is de reden waarom we hier zijn: Leven in het hier en nu, in het moment.

Zorg dat je wat beter voor jezelf zorgt, die goddelijke liefdesvonk in jezelf weer gaat koesteren, want alleen dan kunnen we de termen ‘geven of ontvangen’ weer verruilen voor “delen”… Onbaatzuchtig Delen, omdat we allemaal G.O.D.D.E.L.I.J.K. ZIJN!

John ‘Jagadiël’ Breukels

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.