Vraag & Antwoord: Relaties

Met enige regelmaat geef ik de lezing (voordracht) Zielen Bewustzijn: ‘Waarom kunnen aardse relaties eindigen? …en waarom Zielen eeuwig verbonden zijn!’ Onlangs kreeg ik, naar aanleiding van deze lezing over het Zielen Bewustzijn, een vraag over relaties.  Het berichtje was als volgt:

Dag John, Ik zit met een vraagje: welk ander woord gebruik jij voor relatie. Ik probeer het woord af te leren, omdat ik bij jou had geleerd dat er het woord ‘rel’ in zit.  Ik heb al synoniemen proberen te zoeken, maar daar vind ik helaas niet mijn smaak tussen. Liefde en hugs vanuit Limburg.

 

Mijn antwoord, ofwel… mijn werkelijkheid:

Aangezien ik zelf vele relaties heb, wil ik je bovenal uitleggen dat er relaties in vele vormen zijn. Zonder etiketjes te plakken en oordelen te vellen, en mij uitsluitend te beperken tot jouw vraag: Welk woord gebruik ik, of liever gezegd, welk gevoel gebruik ik achter deze woorden.

Familie-relaties: mijn ouders, mijn kinderen, mijn vrienden, familie en dergelijke, zijn dat degene die ik “lief heb”.

Arbeids-relaties: Zielen die ik graag zie in mijn werk, arbeidsrelaties, collega’s, maar ook de cursisten, dat zijn degenen die ik “koester”

En, nu ben ik je wellicht een beetje aan het plagen, omdat ik in je vraagstelling voel dat het gaat om iemand die in je leven is gekomen en waar je iets speciaals voor voelt, toch?

Liefdes-relaties: Voor mij zijn de eerder genoemde familie, ouders, kinderen en zelfs mijn zakelijke relaties allemaal al gebaseerd op ‘liefde’… wat mij betreft is ‘liefdesrelaties’ dus niet eens het juiste woord, echter… ik gebruik het nu even om de term relaties tussen man/vrouw, partnerschap, samenwonen en huwelijk aan te geven. Ieder ander die ons iets spiegelt op de spirituele ladder zijn voor mij allemaal soulmates / zielsverwanten.

Wat je nog zou kunnen overwegen, indien je met relatie bedoelde: “De liefde-relaties”. Soms is er dan voor een periode iemand die in je leven komt, om samen te leren, samen lief te hebben en eventueel de liefde te bedrijven. Daar kun je zoveel mooie namen voor bedenken. Deze kun je op 2 manieren benaderen:

  1. De oude relaties (vissentijdperk) gebaseerd op claimen (mijn vrouw), maar die gaan sowieso niet meer werken in deze tijd.
  2. Nieuwetijdsrelaties (Aquarius tijdperk) zijn de zielen die in je leven komen om voor een bepaalde tijd om samen te delen, te helen, te leren en te groeien… In dat geval heb je weer 2 bewustzijnsfasen:
    • We zijn vooral aan het leren en helen, dus in dat geval ben jij de meester en zij de meesteres, de leraar en de lerares, maar tegelijk ook de studenten… zolang je er maar voor open staat. In deze fase leer je vooral de harmonie te bereiken tussen ‘geven en ontvangen’, je eigen grenzen aan te geven en te respecteren, en vooral ook rekening te houden met, en het accepteren van de ander.
    • De 2e fase, indien er al veel is geleerd en geheeld: In dat geval dus is er alleen nog verder groeien en vooral ‘delen in harmonie’. Jullie beseffen beiden dat je van “Divine Source” bent (de Goddelijke Bron), dus zijn jullie zelf de God en de Godin!

Kortom, herinner je wie je zelf bent, denk niet na, maar laat het zijn. Het is tenslotte maar een woord en het is juist de ervaring die telt. Belangrijker is: Geniet meer van Zielsliefde!
Fijne dag en een kleurrijke groet,
John Jagadiël Breukels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.