+31646294809
info@johnbreukels.com

Relaties… of zielenconnecties?

Relaties… of zielenconnecties?

Heel vaak krijg ik de vraag: “John, waarom heb je geen relatiestatus ingevuld?” op bijvoorbeeld een Facebookprofiel en andere sociale media.

Tsja, wat moet je daar nu voor kort en bondig antwoord op geven? Ik heb namelijk een uitstekende relatie met mijn 3 kinderen, ik heb een prima relatie met de beide moeders van mijn 3 kinderen, ik heb fantastische vrienden, met wie ik allemaal een goede relatie heb. Ook heb ik een fijne biologische familie, zakenrelaties, collega’s, klanten, afnemers, cursisten en zelfs de zogenaamde ‘exen’ in relatie tot werk en/of vriendschap, met wie ik allemaal een goede relatie heb.

Echter, facebook laat me geen mogelijkheid om dit allemaal in te vullen!

Wat is een goede relatie?
Iedere ziel die jouw leven binnen wandelt, of het nu in privésfeer of werksfeer is, komt met een reden in je leven. De werking, of liever gezegd deze aangeboden lessen, kun je het beste vergelijken met alle onderdelen van de motor in je auto. Tandwielen, aandrijfriemen, nokken, assen en alle andere onderdelen draaien ‘in relatie’ tot elkaar om te kunnen functioneren. Om dit perfecte functioneren te kunnen garanderen is motorolie een essentieel onderdeel om toe te voegen, want zonder de olie kan er vuil bij komen, stof, het kan droog worden, waardoor de werking van de onderdelen in de motor uiteindelijk krakend, knarsend en piepend tot stilstand zal komen.
Zo werkt het ook met alle zielenrelaties! Ze komen in je leven om je een leermoment te bieden. De motorolie in ‘menselijke’ relaties heet dan ‘communicatie’. Zodra er in een relatie, of het nu ouder/kind, man/vrouw, werkgever/werknemer, aanbieder/afnemer is… zonder communicatie zal er geen relatie tot stand komen en valt er niets van elkaar te leren.
We zien dit om ons heen gebeuren, of wellicht heb je het zelf al ervaren: Zodra er niet meer op hetzelfde niveau of in dezelfde frequentie kan worden gecommuniceerd, zal de relatie uiteindelijk krakend, knarsend en piepend tot stilstand komen.

Relaties in de 5e dimensie, of 3D!
Met name noem ik communicatie in dezelfde frequentie of op hetzelfde niveau. Op dit moment zijn er vele bewustzijnsgolven bezig, waardoor de mensheid op aarde dagelijks meer bewust wordt van alle zaken en leerprocessen om ons heen. Doet iedereen dat? Nee! …de één zal heel snel groeien, en de ander zal niet of nauwelijks groeien, maar plak er geen oordeel op! Ieder tempo is goed, ieder mag zijn/haar eigen pad bewandelen. Belangrijk is wel dat je jezelf ervan bewust wordt waarom relaties eindigen. Juist in deze tijd van veranderingen, waarbij veel zielen telkens de keuze moeten maken tussen de 5e dimensie frequentie, of iedere keer weer terug getrokken worden in die knetterharde 3D momenten… juist door deze veranderen, zullen ook relaties veranderen.
We leren in liefde relaties los te laten, of het nu je (levens)partner, je ouders, je kinderen, familie of zelfs je baan of arbeidsrelatie is. Over relaties in de nieuwe tijd, of liever gezegd ‘levenspartners’ zal na dit artikel zeker nog een deel 2 komen. Nu eerst bij het begin beginnen om alles duidelijk en helder te krijgen.

Man/vrouw Relatie: In deze relatie zit de grootste denkfout bij de massa! We zijn (bijna) allemaal groot gebracht door een vader en een moeder, dus denken we vaak dat een man/vrouw relatie het ideale uitgangspunt voor liefde. Echter, niets is minder waar. Jij bent niet geboren omdat je vader en moeder de liefde bedreven. Integendeel, jij bent op deze wereld omdat jouw IK BEN op basis van liefde heeft besloten om hier op aarde te komen leren, om menselijke ervaringen op te doen en daarom wilde jij een menselijk lichaam aannemen. Je mocht kiezen waar je geboren zou worden, een welvarende staat, of een ontwikkelingsland. Je mocht zelf de ouders uitkiezen waar je geboren zou worden, en ja… je mocht zelfs kiezen of je mannelijk of vrouwelijk lichaam wilde hebben, dat als voertuig zou dienen om je op deze aarde te kunnen voortbewegen.
Goed, zeg nu zelf als je een eerlijk om je heen kijkt: Hoeveel man/vrouw relaties, of het nu getrouwde stellen zijn, of samenwonenden, zijn werkelijk bij elkaar vanuit liefde? Voor mijn werk reis ik veel, dus ik beperk me niet tot één regio of plaats.
Ik heb in geheel Nederland en België gewoon geobserveerd en kunnen waarnemen dat 8 op de 10 man/vrouw relaties uitsluitend bij elkaar zijn op basis van angst: Angst om het financiële (hoe worden de hypotheek en schulden verdeeld), angst voor het onbekende (een stap naar veiligheid voelt zekerder dan de stap naar vrijheid) en de angst voor de omgeving (wat zullen mijn ouders, kinderen, vrienden er wel niet van vinden)
Tevens zijn de meeste man/vrouw relaties gebaseerd op claimgedrag uit de 3e dimensie: “mijn man, of mijn vrouw”… terwijl er helemaal niets van jou bij is. Ieder heeft zijn/haar eigen leermomenten, eigen processen om te leren, en in een relatie tot elkaar kun je twee dingen doen: Begripvol communiceren, of respecteren… niets meer en niets minder!

Ouder/kind relaties:
Wellicht heb je een relatie nooit zo bekeken, maar deze vorm van relaties is in feite vele malen belangrijker dan de man/vrouw relatie. Het kind, ofwel het zieltje heeft jou namelijk uitgekozen om iets te leren, dus leer ze alsjeblieft te communiceren, leer ze genegenheid, geef ze aandacht, want is wat we in de 5e dimensie onder liefde verstaan.
Okay, ik geef toe dat we ook hier meer ouder/kind relaties in de 3D energie zien, dan in de 5e dimensie frequenties. Een schokkend voorbeeld uit mijn eigen omgeving: Onlangs op visite bij een bevriende relatie die zelf een kindje van 8 maanden heeft. Terwijl we in gesprek waren werd het kleintje hongerig en de eerste piepjes waren voor mij al een uur daarvoor waar te nemen, maar de moeder reageerde pas ruim een uur later toen de piepjes hard gehuil werd. Dit was dus al duidelijk een geval van gebrekkige communicatie, waarbij kind onbewust leert dat het dus moet schreeuwen om iets voor elkaar te krijgen.
Goed, tot daar begrijpelijk… maar het kan zelfs onbegrijpelijk: Moeder maakte een flesje melk, lekker warm, haalde de kleine uit de box… (so far, so good) en toen gebeurde het: Vanuit de box werd het kleine meisje in een kinderwagen gelegd, kussentje of rolletje naast het hoofdje om het flesje te ondersteunen en sabbelen maar, terwijl moeder verder ging op haar smartphone om nog even wat gemiste berichtjes te beantwoorden. Oooops! Dacht ik als vader… vroeger was het mijn ultieme moment als papa om deze kans aan te grijpen: Kindje in mijn armen, flesje geven terwijl je lieve woordjes zegt of een liedje zingt. Althans, zo deed ik dat wel met mijn kinderen, en daarom heb ik een mooie ouder/kind relatie met mijn 3 kids.

Anderzijds, ik mag niet oordelen over wat daar gebeurde, dus dat zal ik ook niet doen. Echter, observeren en ontdekken wat nu het leermoment van dit kleine zieltje was, dat mag ik natuurlijk wel en dat werd me al snel duidelijk: In de ouder/kind relatie is weinig genegenheid te ontdekken en van communicatie is al helemaal geen sprake. Maar het was geen leermoment voor het meisje, dit was er één voor haar moeder… maar die begreep de les niet! Het kindje laat haar moeder zien: “Ook al negeer je me, ik zal net zo lang blijven zeuren tot jij me geeft wat ik van je wil” … en laat dat nu exact zijn hoe ik deze bevriende relatie ken: Zodra er een dominante ziel op haar pad komt, staat ze klaar om de ander te pleasen… niet uit liefde, maar uit angst om niet aardig gevonden te worden.
Het werkt als een spiegel. Het kleine meisje leerde al eerder dat ze moet schreeuwen (in plaats van liefdevol vragen) om iets gedaan te krijgen, en vervolgens pikt ze dus in het onderbewuste op: Ik moet andere mensen tevreden stellen zodra ze me afsnauwen, want dat leert mijn mama mij! Tot het moment dat ze zelf die lessen begrijpt, zal zij vanaf haar jonge pubertijd dus altijd dominante zielen aantrekken die haar met de lessen zullen confronteren, tot het moment dat het meisje leert dat ze zelf weer liefdevol haar grenzen mag bepalen en aangeven.

Laten we terugkeren naar de essentie: Wie zijn wij, en wat is onze relatie tot anderen?
Op het moment dat ik middenin dit artikel zit, heb ik een telefoongesprek met iemand die me verteld dat ze haar tweelingziel heeft moeten loslaten en het daar moeilijk mee heeft. Wat een timing want ik wilde nu juist gaan schrijven over onze 7 verschillende zielengroepen. Mocht je nog van mening zijn dat je maar één tweelingziel hebt, laat het vervolg je dan uit deze illusie halen.
Om de 7 verschillende zielengroepen te kunnen bevatten is het wenselijk dat je ook wat meer weet over de 7 kosmische stralen. De eindeloze stroom van kosmische energie die vanuit de Bron des Levens het gehele Universum overspoelt manifesteert zich in de vorm van 7 verschillende stralen.

Iedere straal vertegenwoordigt een bepaald aspect van ons bewustzijn. Alle 7 stralen bevinden zich op een uniek trillingsniveau van het kleurenspectrum. Dat wil zeggen dat de 7 verschillende kleuren de dragers zijn van spirituele informatie over iedere straal. Als je op de juiste manier de kleur van een straal in je leven gebruikt, activeer je de geestelijke kwaliteiten en tevens de spirituele lessen van de desbetreffende straal.
In iedere sfeer van het causale lichaam ligt een bepaald talent van de Ziel opgeborgen die ze in haar reïncarnaties gaat ontdekken, ontwikkelen en toepassen voor het vervullen van haar persoonlijke zielen opdracht. Iedere Ziel krijgt de kans het pad van alle 7 stralen te bewandelen in haar vele levens. Iedere keer als de Ziel goed karma maakt stijgt de energie van haar positieve ervaring naar een van de 7 sferen. Op die manier groeit ieder persoonlijke causale lichaam naarmate de Ziel zich op haar pad van zelfbewustwording bevordert. Als de Ziel haar tijd doorbrengt in de materie, behaald ze stap voor stap meesterschap over alle 7 stralen van het universele bewustzijn. Uiteindelijk mag de Ziel haar vrije keus maken welke straal de hoofdstraal van haar persoonlijke ontwikkeling zal worden.

De Ziel op het Pad van de 7 Stralen
Voordat de ziel definitief haar straal kiest, hoort ze op alle 7 stralen ervaring op te doen. De reïncarnaties zijn bedoeld als een leerproces die de kans biedt aan de ziel om zich geestelijk te ontwikkelen op het spirituele pad van alle 7 stralen. Het oorspronkelijk plan voor de ziel is gebaseerd op reïncarnaties, zowel in het mannelijke lichaam, als in het vrouwelijke lichaam voor de uitwerking van de kwaliteiten van alle 7 stralen (als een man en als een vrouw). Na afloop van de aardse leerschool zal de ziel meesterschap over de 7 aspecten van het Goddelijke bewustzijn met succes behalen en meester over haar eigen leven worden. Het eindexamen van de aardse leerschool is voor iedere ziel hetzelfde: Het ritueel van de ascentie, bevrijd zijn van de beperkingen van tijd en ruimte, fysieke reïncarnatie, menselijke vorm en het lagere bewustzijn.
Wanneer onze IK BEN-aanwezigheid een bewuste keuze maakt om naar de 3e dimensie te keren en hier op Aarde een stoffelijke ervaring wil opdoen, wordt veel van onze afkomst uit ons geheugen gewist. Hooguit herinner jij je dat je deel uitmaakte van een Zielengroep van 144 entiteiten.
Door een toenemende behoefte aan duidelijkheid van de termen zielenmaatjes, tweelingzielen of tweelingvlammen, wordt het tijd voor een juiste opsomming van alle mogelijkheden die jij in je Aardse leven kunt tegenkomen, en… herkennen! Hieronder geef ik je een opsomming, van wat je in jouw leven op Aarde allemaal kunt tegen komen, en hoeveel van elke soort;

Twin Mates, ofwel Tweeling Maatjes (144)
Gekomen in een groep van 144 gelijkgestemde Eenheid, dezelfde Galactische Codes, Ontwaken in groepen of Stadia. Een Tweelingmaat is een wezen uit de groep waarmee je verbonden bent voor je opdrachten op het aardse, solaire en galactische vlak. Tweelingmaten kennen vaak geen romantische verbinding, hoewel ze heel goed samen kunnen wonen en reizen op het Zevenvoudige Pad naar huis. Tweelingmaten zijn volkomen aan elkaar gewaagde, gelijkgestemde zielen, en allen zijn tenminste verbonden met 144 tweelingmaatjes. Tweelingmaatjes hoeven niet verliefd op elkaar te zijn om evengoed een hecht team te vormen zolang het Pad synchroon loopt. Tweelingmaatjes stoppen meestal hun rugzakje vol kennis en wijsheid, en hebben veelal dezelfde interesses, hobby of bezigheden.

Binnen het Goddelijk Plan volgen dan meestal ontmoetingen met je Tweelingziel, je Tweelingvlam en tenslotte met je Tweelingstraal.

Twin Souls, ofwel Tweeling Zielen (aantal 13, dus naast jezelf, heb je nog 12 tweelingzielen)
Afsplitsing van een Twin Mate-groep met een link naar 12 opgestegen Lichtmeesters. Een Tweelingziel wordt gevormd door sterk op elkaar gelijkende trillingsfrequenties. Dit zijn vaak ontmoetingen van heftig romantische aard en worden gekenmerkt door het gevoel van elkaar al heel lang kennen. Dat is ook zo; jullie hebben vaak meerdere levens met elkaar gewerkt en geleefd. Let op, elke individuele ziel kent niet minder dan 12 Tweelingzielen, dus de Ware Jacob is een illusie! De verhouding van mannelijk / vrouwelijk in elke groep hangt af van de ervaringen die als collectief nodig zijn om hogere bewustzijnsdimensies te bereiken. Hoe groter het evenwicht in mannelijk – vrouwelijk binnen een groep is, des te sneller bereikt de groep Ascensie, op weg naar een volgende dimensie.

Twin Flames, ofwel Tweeling Vlammen (aantal 7)
Sterke Band met elkaar, beide geslachten, Heart Connection (hartverbinding), integratie en het gevoel hebben van elkaars gelijke op Aarde te zijn. Een Tweelingvlam is een wezen met wie je zeer nauw verbonden was, en met wie je zeer nauw hebt samengewerkt tijdens je afdaling van de Melkweg naar de derde dimensie. Op het 7-voudige Pad terug naar het Paradijs is het de bedoeling dat je elkaar weer ontmoet. Er bestaan voor elk individu 7 Tweelingvlammen. Met uitzondering van de Tweelingstraal, de Twin Ray, is dit de sterkste band die je met enige entiteit kan ervaren.

Twin Ray, ofwel Tweeling Straal (aantal 1)
De identieke helft van de ander, Goddelijke Vonk, Dezelfde Missie op Aarde, verbonden met de Bron Energie. Een Tweelingstraal is het ultieme. Het is de Hereniging in het fijnstoffelijke. Je kunt dit niet met iemand anders in belichaming ervaren. De vreugde van dit moment is zo groot dat zelfs de Verlichte Meesters die op deze Hereniging wachten het als overweldigend omschrijven. Je bent Herenigd met dezelfde Godsvonk die gecreëerd werd in de omarming van de Vader/Moeder God.

Soul Mates, ofwel Zielen Maatjes
Voordat je naar Aarde terug keerde, heb je in een zielscontract afspraken gemaakt over “Hoe, wanneer en met wie” jij je lessen wil leren. Een Zielemaat is dus iemand met wie je aan de andere kant van de Sluier, een afspraak hebt gemaakt. Deze Zielemaat komt meestal op het juiste moment om je op een harde manier iets over jezelf te leren. Het is een ontmoeting die je leven volkomen op zijn kop gooit.

Divine Expression (Universele Expressie)
Je ontmoet op jouw verdere Pad in de derde dimensie de Universele Expressie! Dit is vaak een angstaanjagende ontmoeting, met de intentie je weer terug te brengen op het Pad naar Huis. De bedoeling van deze confrontatie is dat je zo schrikt, dat je flink gaat nadenken over de zin van je leven, en hoeveel zin je er tot nu toe aan gegeven hebt!

Divine Complement (Completering van de Bron)
Een Divine Complement is iemand die jou spiegelt op de spirituele ladder. Dit kan iedereen in elke levensfase zijn die jouw Hoger Zelf op je pad stuurt om je eigen wezen te weerspiegelen. De ene keer herken je (als je eerlijk bent tegenover jezelf) jouw eigen negatieve trillingen, de andere keer zie je de schoonheid van wie je werkelijk bent. Soms reis je lang samen tot de wegen zich scheiden als de lessen zijn geleerd. Dit kan je lezen als huwelijken die stranden, relaties die worden verbroken, enzovoort.

Ziels Liefde
De onvoorwaardelijke liefde voor iemand valt onder de noemer ‘Zielsliefde’. De Ziel ervaart het gevoel van volmaakte eenheid. Na een ontmoeting met je zielsliefde verandert je leven voorgoed en zal de aantrekkingskracht tot deze persoon enorm zijn.
Geniet meer van zielsliefde en laat het je nooit zielig maken… 7 tips die helpen om meer van zielsliefde te genieten en om zielsliefde een plaats in je leven te geven.
1. Stel je niet afhankelijk op van je zielsliefde, het is jouw leven
2. Je bepaalt zelf hoe je je voelt, het is jouw keuze (niet anderen bepalen dat)
3. Leer alles los te laten, dan hou je over wat je zelf bent
4. Kijk naar wat je zelf geleerd hebt en nog leren kunt
5. Besef dat alle liefde die je ziet in jezelf zit, de ander spiegelt dat
6. Blijf niet hangen in emoties, emoties zijn signalen dat je iets nog moet leren
7. Onderneem (maak keuzes, creëer je eigen leven, leer, leef, geniet)

Tenslotte, nu je een duidelijk overzicht hebt in wie je bent en wat nu feitelijk het woord ‘relatie’ is, heb jij de keuze in dit leven. Ga ik het gevecht aan met alles wat mij in dit aardse leven overkomt, terwijl je weet dat je van het universum niet zal winnen… Of, laat je de dingen komen zoals het is? Kun je alles accepteren in liefde en dankbaarheid zien, dan weet je dat alles een zegening is, zelfs die momenten die in ons oude 3e dimensie denken zwaar en moeilijk lijken.

De voornaamste zaak in iedere relatie: Blijf communiceren! Liefdevol en begripvol luisteren naar de ander is niet alleen het horen van de woorden. Luisteren met je Hart, om de ander te begrijpen.
Ik luister niet alleen naar je woorden, ik luister hoe je die woorden gebruikt! Ik luister naar je intonatie, je lichaamstaal, je ogen, je subtiele gelaatsuitdrukkingen en ik duid je stiltes, dus ik kan normaal gezien alles horen wat je niet met woorden zegt. Deze kunst van luisteren heet… Voelen!

Onthoud dat een relatie zonder communicatie is, als een motor zonder olie! Het zal zonder deze waardevolle toevoeging altijd krakend, knarsend en piepend tot stilstand komen.

Ik wens je mooie zielsontmoetingen in je leven.
Namasté
John Jagadiël Breukels

 

4 reacties

  1. Monique van der Heijden schreef:

    Prachtig John!

  2. Maddy Liedts schreef:

    Ik ben blij dit allemaal nog eens te kunnen nalezen want het zat al wat ver. Dank u John.

  3. admin schreef:

    Lieve Maddy, het is graag gedaan. Het voordeel van de nieuwe website, dat ook de artikelen en berichten van de oude website hier weer voorbij komen, dus altijd een mooie reminder voor een ieder, en voor mezelf 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.