Over mij…

John ‘Jagadiël’ Breukels

Gezond, Gelukkig, Onafhankelijk en Blij Mens op Aarde!

Auteur & Co-creator ‘BE YOU Life-Changing’

Oprichter van Engelentherapie Benelux

Founder/Owner/Publisher bij Light Miracles®

Eigenaar & facilitator – Inspiratiereizen Bosnië

trainer, instructeur, spiritueel adviseur, spreker
Life-Style Coach, Liefdes-Coach & Co-Creator

 

Als heldervoelend en helderwetend jongetje was ik op jonge leeftijd al druk bezig met energieën vanuit het Licht. In mijn jonge leven heb ik nog nooit een boek gelezen, zelfs niet op school, en op latere leeftijd is daar nog altijd geen verandering in gekomen… Ik zou het allemaal zelf wel weten en doen, want ik werd van jongs af aan al geleidt door mijn oer gids; ‘Jagadiël’, Engel van de Lemurische Bron!

Onder-wijs! Ook ik was zo’n jongetje in de klas dat zich niet zo goed kon concentreren en zat meer dromerig naar buiten te kijken dan dat ik bij de les bleef. Gelukkig waren er destijds nog niet van die etiketjes die ze tegenwoordig maar wat graag op onze kinderen plakken, maar als ze er waren geweest, dan had ik zeker ook een ‘labeltje’ gekregen.

Tijdens een vroege identiteitscrisis in de pubertijd merkte ik op dat ik anders was dan andere leeftijdsgenoten: Ik voldeed niet aan de gemiddeld geaccepteerde norm volgens familie, docenten en de maatschappij. Ik stond letterlijk tegen de deur van het leven te duwen, totdat ik erachter kwam dat deze deur zich naar binnen opende.

Ruim 25 jaar geleden kreeg ik het inzicht dat mijn IK BEN-aanwezigheid een bewuste keuze heeft gemaakt om naar deze Aarde te komen, bedoeld om een stoffelijke ervaring op te doen in de 3e dimensie: Een wereld van dualiteit! En, omdat veel van onze afkomst uit ons geheugen is gewist, besloot ik op zoek te gaan naar mijn Zielendoelen en het programma van mijn IK BEN-aanwezigheid. Hoewel ik nog steeds geen boeken las wilde ik toch ervaren. In India mocht ik kennis maken met Ayurvedische massages en de traditionele boeddhistische tantra – wat een geschenken! Echter, eenmaal terug in de westerse wereld viel ik weer in een diep gat. 25 jaar geleden wist bijna niemand nog wat tantra was, laat staan dat ze van een traditionele boeddhistische tantra wisten. Terloops deed ik nog wel wat opleidingen, waaronder het Reiki traject volgens dr. Usuï, graad 1,2,3 tot en Master, maar ook nu kon ik mij weer niet gelukkig voelen met alle aangeleerde symbolen en instructieve kunstjes.

In 1996 ontdekte ik Shambhala MDH, de bron van waaruit Reiki was ontstaan en daar kon ik mij al wat meer in vinden: Geen instructieve kunstjes, maar een intuïtieve manier van healing! Het plaatje werd pas duidelijk toen daar later de upgrade naar Shambhala Oneness bij kwam.

Na vele levenservaringen, onderzoek en het Pad van Shambhala, besloot ik om op het verzoek van mijn geliefde Engelen in te gaan… Samenwerken in Eenheid! In 2004 startte ik mijn eerste spiritueel centrum en begon met diverse workshops om de mens bekend te maken met de liefdevolle energie en mogelijkheden van de Engelen en Lichtmeesters. Blijkbaar vond het universum dit nog te kleinschalig, want ik werd binnen afzienbare tijd gedwongen om mijn schitterende centrum te verlaten door vochtproblemen in de locatie. Terwijl mijn Aardse bewustzijn (ego) nog bezig was met het denken van; ‘Hoe nu verder?’ Bleek al snel dat het Universum zich alleen maar bezig houdt met de hogere doelen, dus ook met mijn Zielendoel.

Soms vallen goede dingen uit elkaar zodat betere dingen samen kunnen komen. Raak niet in paniek… Vertrouw erop dat er iets beters voor je is weggelegd.

Uiteindelijk mag ik zeer dankbaar zijn voor de mooiste lessen: Leerprocessen van het Leven!  Ik dacht meer dan 30 jaar lang dat mijn leven alleen maar bestond uit ongeluk, ellende, misère en problemen. Nu ben ik me volledig bewust dat het levenslessen waren die ik zelf ooit heb afgesproken in mijn overeenkomst met de bron, voordat ik op deze aarde terecht kwam.  Ik ben me er zeker van bewust dat velen die dit nu lezen zullen denken; “Ja John, jij hebt makkelijk praten, jij weet alles al”… Ja, ik werk al geruime tijd met de energieën die ik Engelen noem, de wetten van de natuur en de universele wetten van het bewustzijn, de kosmos en de mens, ik heb Engelentherapie Benelux opgericht en ik werk nu als  bewuste co-creator, inspirator en lifestyle coach. Echter, mijn leven en de leerprocessen die ik in dit aardse leven heb gekend zijn echt niet anders of gemakkelijker geweest dan de jouwe! Ook ik ben de eerste helft van mijn leven bezig geweest met een proces van genezing, ook mijn ziel wilde meerdere keren en op tal van verschillende niveaus een tijdelijke aardse ervaring opdoen door middel van scholing, vrienden, werk, collega’s, gezin, liefde, faillissementen, ziekte en andere ongemakken, met als doel de weg naar liefde, geluk, genezing, gezondheid en harmonie te vinden en nu met jou te kunnen delen!

It’s not happy people who are thankful. It is thankful people who are Happy!

Graag spreek ik mijn dankbaarheid naar mijn gezin, Linda, Estrelita, Sherique en Danilo, die mij steunden met hun liefde, zorgzaamheid en compassie op enig moment in mijn leven dat het even niet zo goed ging met mijn gezondheid… Wat hebben we er veel van geleerd en wat hebben we daar vele mooie momenten voor terug gekregen; Dankjewel!

Een dankwoord aan alle lieve vrienden die in mijn leven zijn om wie ik ben, waar ik mag en kan zijn ‘wie ik ben’ en de vrienden die tijd voor mij hebben vrij gemaakt in hun agenda. Nog meer koester ik diegenen die niet eens hun agenda hebben geraadpleegd, maar er altijd voor je zijn, ongeacht het tijdstip, de reden, de drukte of de situatie.

Ik dank tevens de oude vrienden en vage kennissen die in mijn leven zijn gekomen en gegaan om wat ik was of wat ik bezat, want dankzij jullie heb ik geleerd wat echte rijkdom is. Een woord van dank voor alle mensen die ooit mijn vertrouwen hebben beschaamd of over de grenzen van mijn gevoel zijn gegaan, omdat ik door hen heb geleerd om duidelijk mijn eigen grenzen aan te geven.

Het lijkt erop dat we van elke situatie iets kunnen leren als we ons zelf kunnen zien als studenten. Als we open en ontvankelijk zijn, dienstbaar en bescheiden en onszelf toestaan om de wereld te zien zonder onze eigen overtuigingen, oordelen en dogma’s, dan kunnen we zoveel schoonheid ervaren, zoals er ligt in elk moment.

Ik ben daarom nog dagelijks dankbaar voor alle afwijzingen in mijn leven, dankbaar voor alle mensen die ooit “nee” tegen mij zeiden; want dankzij hen mocht ik leren om het helemaal zelf te doen, ontdekkend dat er iets in onszelf is dat groter en sterker is dan ieder obstakel op je levenspad. Eerst moet je jezelf vinden om te weten waarin je kunt geloven, heb je jezelf eenmaal gevonden en je gelooft er in dan is je leven een stuk makkelijker, gelukkiger, liefdevoller en compleet! Je kunt letterlijk de wereld aan!

~John ‘Jagadiël’ Breukels~