+31646294809
info@johnbreukels.com

Het Leven van NU

Het Leven van NU

Dit bericht is niet bedoeld om na te denken over de waarheid, maar om te ontdekken wat het verschil is tussen de waarheid waarin je nu leeft, of de WERKELIJKHEID die je zelf creëert!

De manier waarop wij leven, met al onze normen, waarden en conditioneringen, zijn de uitdrukking van de maatschappij waarin we leven geworden. Een spiegel die we zelf creëerden en waar we zo graag aan vast willen houden. Het maakt niet uit ‘wat’ ik ben, welke baan ik doe, of hoeveel geld ik heb. Het enige dat telt is ‘wie’ IK BEN! …en of ik gelukkig, gezond en tevreden ben!

Ik heb in mijn leven nog nooit een boek gelezen. Nooit mijn hoofd vol gestopt met kennis en de waarheden van anderen. Vandaar dat ik alle tijd heb gehad om gedurende mijn leven alleen uit gaan van mijn levenservaringen. Gewoon lekker ‘Eigen-Wijs’ zijn, in plaats van ‘onder-wijs’ te volgen! Alleen dan ontdek je waar deze maatschappij om draait: “Jij hebt een keuze, iedere dag weer: Je kunt gelukkig zijn met wat je bent en wat je hebt, zonder jezelf te overbelasten, simpelweg omdat je weet dat je geluk van binnen zit. Of je kunt denken dat de maatschappij waarin je leeft de graadmeter is voor je geluk en het dan buiten jezelf zoeken, opgaan in die maatschappij en jezelf verliezen?”

Let wel: Ik ben geen voorstander van armoede, ik pleit slechts voor eenvoud en nuchterheid! Wetende dat alles er al is.  Maatschappij en Media hebben de kracht op jou iets te laten geloven en de geaccepteerde waarheid is dat jij moet leven in een consumptiemaatschappij. Een maatschappij die voortdurend op zoek is naar groei en de daarmee gepaard gaan levensverslavingen. En als er geen groei is, dan is er tragedie! Die maatschappij heeft voor jou een berg van overbodige behoeften bedacht, die je eerst moet kopen, vervolgens niet meer te gebruiken en weer weg te gooien, of zelfs te vervangen… want het huidige product voldoet niet meer aan de vereiste normen en waarden van nu!
Voorbeeld: de videorecorder, die werd vervangen voor een dvd recorder, die inmiddels een Harddiskrecorder is geworden… of het cassettebandje, wat een compact disc werd en nu heeft niemand meer een cd-speler, omdat mp3 de huidige norm is. Welke producten je ook neemt; een smartphone, een laptop, een spelcomputer voor je kinderen.
Maatschappij en Media bepalen voor jou wat de huidige norm is, toch? Je moet dus kopen, en vervolgens weer weggooien of vervangen, omdat het niet voldoet aan de waarheid die jij gelooft, ofwel ongemerkt ben jij je leven aan het verspillen!

Als ik iets koop, of wanneer jij iets koopt, dan betaal je dat niet met geld. We betalen met de tijd van ons leven dat we moesten inleveren om dat geld te verdienen. ‘werken voor je geld!’ Hele volksstammen kleden zich ’s morgens aan en stappen in de auto om naar het werk te gaan. Werk dat ze moeten doen om die kleren en die auto te kunnen betalen. En werken om al die andere nutteloze producten te kopen, die de kwaliteit van jouw leven zogenaamd verbeteren. Vicieuze cirkel? Wees je ervan bewust dat je het leven NIET kunt kopen! Je leven gaat gewoon door. Echter, het is vreselijk om je leven te verspillen, en je waardevolle vrijheid te verliezen!

Durf jij de normen, waarden en de wetten van de maatschappij in te ruilen? Wie de universele wetten begrijpt en toe past, zal ervaren dat alles energie is, en dat het universum en het leven voor ons werkt… zelfs geld werkt voor ons, dus waarom zouden wij gaan werken voor geld?

Alles is energie, dus alles komt vanzelf naar je toe als energie, geheel naar het hoogste en beste goed, op het juiste moment! Het enige obstakel op je weg naar geluk, gezondheid en succes is je angst om te falen!
Werken aan je toekomst is een illusie, genieten van alles wat je al hebt in het hier en nu is werkelijkheid! “Be in the moment”…

I AM – THE CREATOR OF MY OWN REALITY!
John Jagadiël Breukels

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.