+31646294809
info@johnbreukels.com

Fast or Slow …there is a way to make your money grow!

Fast or Slow …there is a way to make your money grow!

Vandaag eens geen spiritueel blog, maar een uiteenzetting van de oude gedachtepatronen en gewoontes, naar een totaal andere manier van omgaan met de meest begeerde energie van deze planeet… GELD!

Salaris! …het komt met de traagheid van een schildpad, …maar het gaat met de snelheid van de haas

Helaas hebben velen van ons nooit financiële educatie gekregen… het werd ons gewoonweg nooit geleerd op school, wat de term ‘Onder-Wijs’ nog maar eens temeer bevestigt. Het is een feit dat 95% van de bevolking in onze westerse wereld is klaar gestoomd met de intentie om eerst te studeren, klaargestoomd voor een leven als ‘werknemer’. Klaar om al op jonge leeftijd te beginnen met je eerste job, veelal gebaseerd op een loon naar ’tijd’, in plaats van beloond naar werk! Of je nu in loondienst bent, of zelfs als zelfstandig ondernemer, onze conditionering ‘tijd is geld’ resulteerde in een maandsalaris, op basis van gewerkte uren!

Heb je jezelf weleens afgevraagd: Waarmee betaal ik als ik mijn brood ga kopen? Het antwoord is simpel: Als je werkt, of hebt gewerkt op basis van uurloon, dan betaal je je brood niet met geld, maar met kostbare tijd van je leven! …als jonge puber voelde ik destijds al dat dit niet helemaal kloppend was voor mijn gevoel, maar ik kon er toen nog niet de oplossing voor vinden: Het was mij nooit geleerd!

Ik ben zelf opgegroeid in een hardwerkend ondernemers gezin met nogal conservatieve gewoontes als het aankomt op werken, geld, banken en toekomst. Er werd mij geleerd dat ik vooral goed mijn best moest doen op school, want dan had ik zicht op goed werk, een goed salaris en met dat salaris kon ik dan gaan sparen… bij een Bank!

Pas op… Geld ‘sparen’ kost Geld!

Naar mate we ouder worden, en beginnen te leren door ervaringen, dan worden we wijzer: Wanneer ik bijvoorbeeld 1.000,- euro op een bankrekening zet, ongeacht bij welke bekende bank, dan zal mijn rente slechts 0,025% zijn op jaar basis. Korte berekening (leve MS Excel): Voor 1000,- euro ontvang ik maar liefst 0,25 cent!
Mijn oude vertrouwde bank, waar ik vroeger een spaarbankboekje had in Nederland brengt mij gemiddeld 3,- euro per maand aan kosten in rekening, ofwel 36 euro per jaar, plus de kosten voor een betaalpas van 15,00 euro. Mijn resultaat op 500,- euro in het eerste jaar: 51,00 euro kosten – 0,25 cent rente = 50,75 in de min… Ik hoef bij de bank slechts 10 jaar te wachten om zeker te weten dat mijn 1000,- euro is gehalveerd tot 500,- euro door de kosten die hoger zijn dan de baten!!!

Een goede kennis van mij ontving uit een erfenis van een overleden familielid een aardige som geld: Netto € 47.000,- na aftrek van alle successierechten die meer dan 50% waren over het oorspronkelijke bedrag van meer dan  € 100.000,- …pure geldroof van de overheid, maar pas op, we zijn er nog niet! Deze vriendin liet zich adviseren door haar oude vertrouwde bank om het geld voor 10 jaar vast te zetten! Inmiddels weet zij ook, nu 31 december voorbij is, dat haar totale rente over € 47.000,- slechts 0,68 cent bedroeg, terwijl de kosten voor het openen van deze extra spaarrekening al minstens 30,- euro bedroegen. Helaas, door deze actie op basis van vertrouwen kan ze nu de komende 9 jaar niets met haar geld, behalve machteloos toekijken hoe het elk jaar minder en minder zal worden!

Onze oudedagsvoorzieningen… Slecht geregeld!

Ik ben nu 55 jaar oud: Ik heb ruim 32 jaar gewerkt in Nederland en ik heb al die jaren meer dan 500,- euro per maand van mijn inkomen zien verdwijnen aan premies voor AOW (Algemene Ouderdomswet), AWBZ, Pensioenplan en oudedagsvoorzieningen. Een totaal van minstens 6.000 per jaar, ofwel een investering van 192.000 euro! Ik heb altijd gedacht dat ik op mijn 65e jaar zou kunnen genieten van een pensioen, echter ook die grens is inmiddels opgetrokken naar 67 jaar, dus nog eens 12 jaar x 6000 euro is nog eens 72.000,- euro extra investeren? Een totale investering van 264.000 euro (gebaseerd op 44 jaar werken) die de Overheden, Banken en pensioenfondsen in de zak steken, voor een AOW en een klein pensioen?  Je weet inmiddels vast wel hoe de oudedagsvoorzieningen in Nederland en België geregeld zijn, toch?

De Wet van Synchroniciteit heeft alles perfect geregeld!

Na mijn onzekere periode van ziekte in 2014 – ik was toen 50 – heb ik mezelf de vraag gesteld: “Wat als ik nu niet meer zou kunnen werken?” …ik heb wel jaren betaald voor een oudedagsvoorziening, maar nooit voor arbeidsongeschiktheid! Gelukkig ben ik staat om nog te kunnen werken, echter de wet van Synchroniciteit heeft mij wel een aantal andere aantrekkelijke ‘inkomsten’ gepresenteerd!  Zo kwam de Bitcoin 3 jaar geleden op het juiste moment! Overigens zou ik vandaag niemand nog adviseren om ook maar 1 euro in Bitcoin te steken, want dan ben je veel te laat. …dus wil je nu nog experimenteren? Mijn oprechte advies: Doe het NIET!

Een geheel ander plan wat eind 2017 op mijn pad kwam: In korte tijd een passief basisinkomen opbouwen, met weinig middelen, en met een hoog rendement door een inventief stukje software, waar je zelf geen technische kennis voor hoeft te hebben… Een computer, laptop of smartphone is wat je nodig hebt voor een account. Computers en algoritmes doen de rest om ervoor te zorgen dat je in korte tijd een leuk bedrag van minimaal 109.000 euro bijeen hebt voor de komende 10 jaar! …iets minder dan 1.000,- euro per maand, waar je niets voor hoeft te doen! Als ik je dus iets zou kunnen adviseren dan is het deze nieuwe manier van geld creëren, naar een passief vast basis-inkomen!

 Okay, ik ben nu 55 jaar en mijn ego zou vast zeggen: Hadden jullie mij dat niet jaren eerder kunnen vertellen? …maar ik ben gelukkig met wat ik nu heb en wat ik weet! Mijn kinderen – 25, 19 en 16 jaar oud – kan ik op deze jonge leeftijd al leren dat het leven anders in elkaar steekt!
We hoeven nooit meer te werken voor Geld! Althans, als je ervoor open staat om uit de oude gedachtepatronen van werken en ‘moeten verdienen’ durft te stappen en tevens je blind vertrouwen in de bank op te zeggen.

Mijn vertrouwen in de wet van Synchroniciteit is telkens voldoende gebleken… zo groot dat ik nu mijn enthousiasme wil delen: Niet alleen met mijn kinderen en dierbaren, maar met alle andere bewuste lezers die er klaar voor zijn om een totaal nieuwe manier van leven te creëren: Niet meer werken voor geld, maar geld dat voor jou werkt!

Als je meer wilt weten, dan gaan we samen eens koffie/thee drinken om je wat meer te vertellen… Het is daarna aan jou of je deel wilt uitmaken van de grootste collectieve verandering van 2019… Financiële vrijheid en onafhankelijk zijn van oude systemen!

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie:
[ninja_form id=1]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.