+31646294809
info@johnbreukels.com

De verdeling van financiële middelen op deze aarde is ondenkbaar!

De verdeling van financiële middelen op deze aarde is ondenkbaar!

Velen kennen ongetwijfeld het Cash-Flow kwadrant van Robert Kiyosaki, ofwel:
• 1% van de mensen bezit 53,2% van alle campagnes voor onderlinge fondsen, maar als we 9% van de mede-eigenaren toevoegen, krijgen we:
• 93,2% van de rijkdom van de wereld is in handen van 10% van de mensen
• Terwijl 90% van de mensheid slechts 6,8% van de rijkdom van de wereld bezit.
Echter, en nu komt het!!! Hiermee behoort 90% van de mensheid tot de volledige 72,4% van de wereldwijde schuld!

Het komt er dus op neer dat meer dan 90% van de wereldbevolking behoort tot de ‘werkende klasse’, ofwel ze ruilen kwalitatieve tijd voor geld!
Dit geld heb je nodig voor je vaste lasten, je levensonderhoud en het grootste deel gaat middels belastingen naar de overheden, die daarmee die wereldwijde schuld proberen af te lossen. Echter, we zien deze schuld alleen maar oplopen, omdat er geld wordt bij gecreëerd (uit het niets) wat geen enkele waarde heeft!

5% van de mensheid laat het geld voor zich werken!
Veel mensen ‘denken’ dat alleen is weggelegd voor de rijken op deze wereld, echter iedereen kan geld voor zich laten werken, of het nu 1000,- euro, 500,00 euro of zelfs maar 100,00 is.
Natuurlijk is het zo dat grote investeerders veel meer verdienen, veelal omdat ze met grotere bedragen werken en ook grotere risico’s kunnen en durven nemen.
Maar wat is jouw risico? …Als je al spaargeld zou hebben, dan is het wegzetten op een bank- of spaarrekening niet echt winstgevend, of sterker nog een veel groter risico om dat kwijt te raken.
Zoals je inmiddels weet heeft jouw bank dus een schuld aan de overheid, en de overheid heeft een schuld aan…. ??? WIE?

Wel, als je dat stukje begrijpt dan stel je jezelf wellicht de vraag: Waarom werk ik nog? Waarom geef ik mijn kwalitatief kostbare tijd in ruil voor werk waarmee ik de rijken moet afbetalen?

Bij mij kwam deze redenering en vraagstelling slechts 6 jaar geleden. Ik was net 50 jaar, ik had ruim 32 jaar van mijn leven gewerkt in diezelfde bodemloze put. Totdat ik besloot om een bedrag van 500,00 euro voor mij te laten werken!
Deze 500,- euro was voor mij 6 jaar geleden echt heel veel geld, maar ik deed het! Ik wist ook dat als ik mijn 500,- euro op de bankrekening liet staan dat het langzaam zou verdampen: Met een 0,25% rente tegenover meer dan 50 bankkosten per jaar is dat een simpele rekensom, toch?
En nu, 6 jaar later weet ik niet beter dan ‘geld voor mij laten werken, in plaats van werken voor mijn geld’, terwijl ik daarvoor meer balans in mijn leven kreeg, mooie reizen kon gaan maken, en voluit kan genieten van het leven door geld dat ik genereer.
Ik koos ervoor om mijn geld te stoppen in een klein project met financiële software, waardoor ik elke week mijn 500,- euro zag groeien en na 2 jaar en 3 maanden werd dat ruim 21.000,- euro. Tussentijds heb ik geld kunnen opnemen om dringende uitgaven en vaste kosten te kunnen betalen, maar de rest investeerde ik weer in nieuwe (andere) projecten, variërend van Bitcoin compounding, tot en met innovatieve oplossingen voor een duurzame toekomst, zoals het project om schone Advanced BIO brandstof te maken uit… Plastic Afval!

Het klinkt te mooi om waar te zijn!

…dat is exact en letterlijk wat ik altijd zei als dit soort aanbiedingen en kansen voorbij kwamen, waardoor het enige is waar ik nu spijt van heb, dat ik pas tot mijn 50e jaar heb gewacht om het te gaan onderzoeken en te starten.
Wellicht denk jij ook: ‘dit klinkt te mooi om waar te zijn!’ en in dat geval heb je 2 keuzes:

  1. Onderzoek, vraag waarop het is gebaseerd en ontdek de feiten
  2. Doe er niets mee en laat het gewoon aan je voorbij gaan

Het enige dat ik kan toevoegen:
In 2014 behoorde ik tot de – toen nog – bijna 95% die moest werken voor de afbetaling van de volledige 72,4% van de wereldwijde schuld! Dat percentage is al gezakt naar 90% omdat steeds meer mensen een bewuste keuze maken: het creëren van activa en mogelijkheden.
Maar hoe lang ga jij nog wachten? Soms worden mensen pas wakker als blijkt dat minder dan 50% van de mensheid nog werkt in een oud systeem en zullen met minder mensen die wereldwijde schulden moeten zien op te lossen door te werken en steeds minder over te houden voor je eigen levensonderhoud.

Kun je je een voorstelling maken? Hoe zou je het vinden om niet naar je werk te hoeven gaan, en in plaats daarvan een wereldwijde business te ontwikkelen, waarbij je andere mensen helpt om een inkomen te hebben, terwijl ze werken vanuit hun eigen huis? Lijkt jou dat wat?
Ik wens je weloverwogen beslissingen en weet dat je altijd welkom bent, want goede daden voor de wereld en de mensheid hebben nog nooit eerder zo goed gevoeld!
Meer weten? Kijk ook eens op “The Fin-Fluencer”

Een kleurrijke groet,
John Jagadiël Breukels

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.