21 November 2019 – De Heilige dag van Aartsengel Michaël: Collectief Bewustzijn, de tijd is NU!

Lieve mooie Zielen, Kinderen van de Aarde, Vandaag, 21 november, wordt in vele culturen op aarde de heilige dag van Aartsengel Michaël gevierd. Een bijzondere dag waarop juist nu onze aandacht wordt gevraagd voor het volgende; Ieder jaar op 21 november schrijf ik een artikel, mede ondersteund en ingefluisterd door de etherische wereld, echter vandaag – 21 november ’19 – vraag ik je om eens extra aandacht te schenken aan de inhoud van dit artikel, want zo bijzonder als vandaag het keerpunt kan zijn, zal niet snel een tweede keer voorbij komen!

Wat is er gaande? Gisteravond, november 20, 2019 was de laatste dag van de Mercury Retrograde! Hiermee eindigt een maand van vertragingen, annuleringen, ongevallen en misverstanden! Retrograde Mercurius kwam toen alles in de war was en vervolgde een reeks ongelukkige gebeurtenissen die in de zomer begonnen. Vandaag ademen we eindelijk weer de lucht van vrijheid in! Vandaag, na Mercurius retrograde, hebben we een retroschaduw-periode van twee weken. Het is een aanpassingstijd die we kunnen gebruiken om alles op te lossen dat fout is gegaan tijdens Mercury Retrograde. Deze schaduwperiode is uw kans om oude patronen te doorbreken die altijd hetzelfde gebruikelijke resultaat lijken te leveren.

Dit patroon kan letterlijk jaren doorgaan, en alleen jij kunt beslissen wanneer je genoeg hebt gehad!

Laten we vandaag het begrip van Tolerantie onder de mensheid eens bespreken!

Hoewel de mensen op aarde allemaal uniek zijn en ieder op zijn/haar eigen manier authentiek mag zijn volgens een eigen vorm, verschijning en persoonlijkheid, zijn we allemaal met elkaar verbonden.

Ieder van ons maakte ooit weer een keuze om af te dalen achter de sluiers om hier op aarde een stoffelijke menselijke ervaring op te doen, om te leren, te delen en te groeien. We bewegen ons gedurende een bepaalde tijd op aarde voort in een menselijk lichaam. En in dat menselijke lijf huist een kloppend hart met een ziel. In ieder mens is liefde. Is het niet voor je partner, of voor je kind, dan misschien voor je moeder, of je hond, voor de aarde of iets anders wat je dierbaar is. Liefde kunnen we allemaal voelen. Het is onze ware aard en ieder mens is liefde.

Helaas zijn velen van ons dat vergeten. Sommigen hebben niet mogen proeven van de liefde, hebben zichzelf nooit toegestaan om liefde te ontvangen, of zelfs pijn in hun hart toe gelaten. Anderen zijn gebroken en van jongs af aan omringd met duisternis waardoor zij niets anders kennen dan duisternis.

Hoe kan het gebeuren dat we op microschaal elkaar niet tolereren? Echter op mondiaal vlak tolereren we blijkbaar een compleet systeem dat door slechts 0,5% van de wereldleiders, politici, banken en media voor ons wordt bepaald?

Religie heeft al jaren voor dualiteit en afscheiding gezorgd! Waarom? …omdat wij de kerkelijke leiders al jaren die mogelijkheid hebben gegeven: Hele volksstammen worden uitgeroeid, vermoord of verguist, enkel en alleen op basis van een geloof of traditie die we van huis uit hebben meegekregen! …en wij hebben de propaganda allemaal toegestaan, we zien het gebeuren en we laten het gebeuren, alleen omdat de een ander iets anders gelooft?

Nee, religie is al lang niet meer een verkondiging van geestelijk of kerkelijke leiders, het is een compleet MEDIA-spel geworden: De media, die nu in totale macht is van politieke leiders, banken en machthebbers, zorgt voor de dualiteit en haat in deze wereld, zodat ze de goedkeuring van het volk hebben om oorlog te kunnen voeren!

Op microschaal begint dat bij kleine onbelangrijke zaken, zoals: Een kleine bevolkingsgroep, bijvoorbeeld de inwoners van een stad als Ljubljana (Slovenië) ophitsen tegen de bouw van een moskee, terwijl er in diezelfde stad wel katholieke en orthodoxe kerken staan… waarom?

Of, zoals we elk jaar in Nederland opnieuw de discussie weer doen oplaaien, of zwarte piet (als knecht van Sint Nicolaas) bedoeld is om andere huidskleuren te discrimineren!

Door onszelf te laten meespelen in dit soort onbenullige futiliteiten krijgen regeringen en machthebbers meer grip op het systeem: Haat en angst worden eerst op kleine schaal verspreid om vervolgens op grotere schaal oorlog te kunnen voeren. En daar hebben we vele voorbeelden van: Wat ruim 25 jaar gaande was in de Balkan-landen, zagen we later terug in Irak en Afghanistan, en vrij recent nog in Syrië… En wist je dat een oorlog circa 700 miljoen per dag kost? 700.000.000 per dag om de oorlogsindustrie op volle toeren te kunnen laten draaien lukt alleen als wij – de mensheid – ons laten beïnvloeden door de media!

Vandaag de dag is er veel mis in de gezondheidszorg, in school en leer systemen, in ouderenzorg  en tal van belangrijkere humanitaire zaken. We werken mee aan een systeem, waar wij kostbare kwalitatieve tijd van ons leven moeten stoppen in werken, om het geld te verdienen dat we uiteindelijk weer moeten afgeven binnen dit systeem! Echter, hoe zou onze maatschappij zijn, als;

 • We 700 miljoen per dag in gezondheidszorg kunnen steken
 • We 700 miljoen per dag in educatie konden steken
 • We 700 miljoen per dag konden stoppen in ouderenzorg
 • Of, als we 700 miljoen per dag in de pensioenfondsen konden sparen

Van de 7,3 miljard mensen op aarde, tolereert 99,5% deze gang van zaken! 7,3 miljard mensen houden dit systeem in stand, om slechts 0,5% machthebbers in stand te houden… Waardoor we nu op de belangrijkste vragen komen:

 • Waarom tolereren wij oorlog op de wereld, maar tolereren we niet onze buurman die anders denkt, anders gelooft of anders leeft?
 • Waarom tolereren wij hoge belastingen en topsalarissen in onze regeringen, maar tolereren we niet de huidskleur van onze medemens?

Wees je ervan bewust dat het juist een eer is om in deze speciale tijd te leven. Onze ziel heeft er bewust voor gekozen om in deze heftige tijd een rol te spelen in dit theater van de Aarde en deel uit te maken van dit script, dit toneelstuk, Echter: Veel van ons zijn de reden vergeten van het waarom wij ‘gecast’ zijn voor deze hoofdrollen en bijrollen in dit theaterstuk.

We leven in de roes van onwetendheid. Maar onze IK BEN-aanwezigheid weet ‘donders goed’ waarvoor wij hier zijn. We krijgen niets voor niets steeds vaker het gevoel dat het leven op aarde niet klopt. We leven enerzijds in een illusie en laten het allemaal gebeuren, omdat de media, de krant en Internet nu de scriptschrijvers zijn, en anderzijds zoeken sommigen naar hun zielenmissie!

Wij zijn de dappere hoofdspelers, degenen die een verschil zullen maken in de toekomstige geschiedenis van de aarde. Wij zijn bezig met een transformatie om te evolueren waar onze toekomstige generaties profijt van zullen hebben.

De tijd is in zeer hoog tempo aan het veranderen. Wij mensen zijn bewust aan het worden. Ik ben blij en ik kan huilen van dankbaarheid dat wij mensheid zakken van ons hoofd naar het hart. Dat wij aan het transformeren en evolueren zijn. We bevinden ons momenteel midden in het proces en dat ontroert mij oprecht. Wij zijn op de juiste plaats en de juiste tijd, om een bijdrage te leveren aan het collectief om de mensheid te laten evolueren, van primitief wezen naar hoog bewust lichtwezen. Een krachtige bron van liefde en licht, in menselijke gedaante. We zullen leven vanuit ons gevoel en intuïtie in combinatie met onze intelligentie, rekening houdend met en dienend aan het grotere geheel. Wij zullen onze oerbron van liefde en licht moeten aanboren die in ieder van ons sluimert, wachtend om ontdekt en aangesproken te worden. Gedirigeerde machtsspelletjes en de huidige systemen op aarde werken niet langer, het is tijd voor verandering!

Wanneer wij onze lichtjes gaan bundelen, onze harten verbinden, elkaar liefhebben en samenwerken, door elkaar te kunnen zien en ervaren als één geheel. Jij bent een andere Ik, en Ik ben een andere Jij! We mogen het samen goed hebben, niet alleen ik, of jij.

De mensheid verkracht al wat leeft in grote of minder grote vorm, omdat we in de basis onszelf niet voldoende lief hebben. We geven niet genoeg om onszelf. We schatten ons zelf niet genoeg op waarde diep van binnen. Dus laten we vandaag beginnen bij onszelf. Want ik ben jij, en jij bent ik. Weet je nog? De oorlog die we met een ander hebben is de oorlog die we in onszelf hebben. De innerlijke strijd met een deel dat in pijn is en nog niet in vrede is met zichzelf. Het is tijd dat we dit gaan inzien en onze pijn gaan transformeren.

Laten we onszelf vergeven en liefhebben. Ook de donkere kant. In ieder mens schuilt een slachtoffer, maar ook een dader. Laten we een held zijn en dat deel van onszelf erkennen en net zo goed van onszelf houden.

De boodschap van AE MICHAEL: Schenk aandacht aan de veiligheid en geborgenheid die je met elkaar ervaart, wanneer we onszelf op een dergelijke manier verbinden. Merk dan dat dit gevoel van geborgenheid je veel meer kracht geeft dan de angst waarin velen nu leven. Samen kunnen wij het verschil maken! Vergeet niet dat wij allemaal dezelfde missie hebben: Nogmaals, hoewel we allemaal uniek zijn in onze eigen authentieke verschijning, hebben we wel één taak; Eenheid op aarde terugbrengen vanuit de essentie die wij allemaal zijn; LIEFDE!

November 21, 2019 by John Jagadiël Breukels, for Blissful Happiness!

2 gedachten over “21 November 2019 – De Heilige dag van Aartsengel Michaël: Collectief Bewustzijn, de tijd is NU!

 • 21/11/2019 om 16:31
  Permalink

  Wat een duidelijk en mooie waargave van wat is en wat schijnt te zijn. Hoop dat steeds meer mensen vanuit hun hart de echte waarheid gaan ontdekken en leven.

  Beantwoorden
 • 24/11/2019 om 10:02
  Permalink

  dank je, John. Fijn even een mogelijke en troostende verklaring te lezen voor deze heftig tijden inderdaad.a

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.