+31646294809
info@johnbreukels.com

Als je wilt denken… DENK GROOT!

Als je wilt denken… DENK GROOT!

Deze zondagmorgen kijk ik even terug op de voorgaande week waar ik maar liefst drie keer een verzoek kreeg van vrienden om ze uit de financiële problemen te helpen!

We leven in een vreemde tijd: De wereldeconomie verandert snel, geld is aan het devalueren, bedrijven gaan failliet, mensen raken hun baan kwijt, verliezen hun inkomen en raken massaal in de financiële problemen. Echter, moeten we de schuld geven aan de overheden, de banken, de media of de Corona-maatregelen? Nee, er wordt alleen van jou verwacht dat je je leven weer in eigen regie gaat nemen! Dat je gaat leren denken en handelen in oplossingen, in plaats van alle aandacht geven aan de problemen in de wereld en je eigen (financiële) problemen!

Ook wij zagen 2020 tegemoet als een mooi jaar, waar we met onze reisorganisatie ‘Balkan In-spirit’ vele mooie reizen naar Slovenië, Kroatië en de Bosnische piramides hadden gepland, en ja… ook wij moesten alle geplande reizen voor 2020 annuleren vanwege de corona maatregelen, waardoor er geen inkomsten waren, maar onze vaste kosten wel elke maand betaald moesten worden.

Hoe kan het dan zo zijn dat er wekelijks aan mijn deur wordt geklopt door vrienden en familie met de vraag: “John, kun jij me uit de problemen helpen?”… “John, kun je mij even wat geld lenen?” …en in het begin was ik nog mild: Ik leende geld aan anderen, ik betaalde ook hun openstaande rekeningen, echter… ik zie dat ik daarmee hun problemen alleen maar groter heb gemaakt!

Zodra hun ‘tijdelijke probleem of stress’ door mij was opgelost, gingen ze weer massaal op Facebook en andere sociale media, om zich te voeden met de ellende en noden van deze wereld, waardoor ze nog dieper werden meegezogen in het spel van politiek en media, wetende dat ze zelfs het geld dat ze van mij hebben geleend nooit terug zouden kunnen betalen.  Ik zie nu in dat ik zelf een enorme fout heb gemaakt: Ik gaf ze de vis, in plaats van de vishengel om zelf de vissen te kunnen vangen!

Okay, het heeft even een verandering van mind-set nodig… Maar als ik een plan B kon maken en uitvoeren om de inkomstenderving een halt toe te roepen en nu zelfs meer over te houden dan dat we met onze reizen zouden doen, dan had ik hen wellicht niet moeten vertellen hoe ik mijn eigen rijkdom, overvloed, geluk en succes kreeg. Ik had beter aan hen kunnen openbaren hoe ze zelf ook hun eigen rijkdom, overvloed, geluk en succes konden vergaren… En daarmee begon ik vol goede moed al enkele maanden geleden! Waarom komen er dan toch nog steeds die vragen om financiële hulp, en waarom maakten mijn vrienden en familie geen plan B?

Het antwoord bleek simpel: “De mens is bang voor veranderingen!” …daarnaast blijft men ‘denken’ in plaats van doen, terwijl we allemaal weten dat er een bepaalde actie nodig is om een specifieke situatie op te kunnen lossen!

Wil jij blijven denken? …Denk dan GROOT!  De wereldeconomie zal veranderen, dat staat al vast. De vraag is of jij mee wilt veranderen door te leren en te doen wat je hebt geleerd. Wil je dat, dan kan ik je ook direct vertellen dat je ook al direct wekelijkse resultaten gaat zien, terwijl je leert!

#EARNINGWHILELEARNING #mindset #thinkbig #bethechange

Vraag me vrijblijvend om meer informatie, zonder enige verplichting, maar met garantie op een beter leven met meer vrijheid en overvloed!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.