Siddhi Samyama®

Welkom bij Siddhi Samyama! Een koppeling van twee symbolische betekenissen uit het Sanskriet en de traditionele boeddhistische tantra.

Siddhi betekent letterlijk “voltooiing”, “het bereiken” of “succes”. Het wordt geassocieerd met specifieke uitdrukkingen van spirituele of psychische kracht. Een siddhi is op zich “een perfecte actie”, ofwel een actie die geen negatieve bijverschijnselen veroorzaakt. Siddhi’s zijn bekend in hindoeïsme en tantrisch boeddhisme. Deze spirituele krachten variëren van relatief simpele vormen van helderziendheid tot de kunst van de levitatie, bilocatie (aanwezig zijn op verschillende plaatsen tegelijkertijd), zo klein worden als een atoom, objecten materialiseren, toegang hebben tot herinneringen van vorige levens, en ga zo nog maar even verder. Wanneer we ons toeleggen op siddhi’s zal het ons helpen om de macht van het Universum te begrijpen. Siddhi’s kunnen zich op natuurlijke wijze manifesteren door uitgebreide beoefening van tantra, of door hoger bewustzijn (samadhi).

Samyama betekent “samensmelting”, of “samenkomen” tot een perfecte “eenheid”. Meer letterlijk genomen: Samyama is het vermogen om in één vloeiende beweging van de geest van dhāranā over te gaan in dhyāna en samādhi. Waneer Dhāraṇā (het fixeren van de aandacht van de geest op één punt), Dhyāna (de constante stroom van de aandacht op dat object) en Samādhi (hoger bewustzijn) samen komen, dan vormt dat Samyama!
Samyama kan op verschillende onderwerpen worden gericht en door Samyama komen we tot verlichting en wijsheid.

Traditionele boeddhistische tantra, ook wel de oosterse tantra, is niet te vergelijken met de westerse tantra (neo-tantra), zoals deze ruim 30 jaar geleden in onze westerse landen geïntroduceerd werd en vaak nog op deze manier beoefend wordt. Uiteraard hebben we wel gezocht naar nieuwe mogelijkheden, waardoor de oosterse tantra ook voor ons ‘westerlingen’ meer toegankelijk is geworden, echter… het pad van traditionele tantra is altijd doelgericht! Je wenst op een bepaald punt in je leven te komen, en de ‘reis’ naar dat doel zal voor iedere ziel anders zijn. Tantra is vooral genieten van de ‘reis’, onderweg naar je doel: Verlichting, door het behalen en ervaren van het hogere kosmisch bewustzijn, waarbij het ‘ego-ik’ zal verdwijnen. Kort gezegd: Leven in Liefde!

Traditionele boeddhistische tantra is ‘geen’ oplossing voor seksuele problemen, of relationele problemen. Mocht je daar aan willen werken, raadpleeg dan een seksuoloog of relatiebemiddelaar, maar doe ‘geen’ tantra! De traditionele boeddhistische tantra van ‘Siddhi Samyama’ is vooral bedoeld om te ontwaken naar het geluk en de liefde van je eigen ware Zelf!

Voor zowel de man als de vrouw bieden we met Siddhi Samyama liefdevolle begeleiding en trajecten, waaronder massages, privésessies en verbindende cirkels voor groepen. Nieuwsgierig geworden, of wil je meer weten kijk dan alvast op de onderstaande linkjes voor:

Tantrische Massages:

Tantra Sessies:

  • Voor de Man – Laat de Shiva in jezelf ontwaken
  • Voor de Vrouw – Laat de Shakti in jezelf ontwaken
  • Voor koppels – een sensueel liefdesgeschenk

Klik HIER voor sessies & tarieven!

Verbindende cirkels, groepsbijeenkomsten en weekends verschijnen regelmatig op onze pagina ‘Events

Voor vragen en/of verdere informatie bel of mail mij: